Blodpannekaker
I gamle dager var dette maten på den viktige slaktedagen om høsten, da grisen på gården skulle slaktes og bli mat til jul. Alle delene av grisen skulle bli mat, og blodet var en god matressurs som ikke kunne kastes.
Read MoreI gamle dager var dette maten på den viktige slaktedagen om høsten, da grisen på gården skulle slaktes og bli mat til jul. Alle delene av grisen skulle bli mat, og blodet var en god matressurs som ikke kunne kastes.
Read MoreAlle synes at pannekaker er digg mat og det er lite som slår en pannekake med rørte blåbær! Skal pannekakene bli tynne, må nemlig røra være ganske tyntflytende. Her handler suksessen om konsistens!
Read MoreTomatsuppe er manges favorittsuppe! Laget fra bunnen avblir den en vitaminbombe full av smak og grønnsaker. Vi har i røde linser for mer fylde, bedre konsistens og mer næring. Det gjør suppa ekstra mettende og god.
Read MoreMed smak av Midtøsten er disse kikertbollene knasende gode og et supert vegetarisk alternativ til kjøttboller. De er ikke veldig vanskelige å lage, men man må huske å bløtlegge kikertene dagen før.
Read MoreVaffel er godt og trenger ikke være usunt. I tillegg er en vaffelrøre super til å få brukt opp rester på: melrester, melk -, fløte- , rømme- eller yoghurtrester, frukt og grønnsaker.
Read MoreDenne oppskriften passer både som frokost, lunsj og middag og er en favoritt vi lager mye av både i undervisningen og på kurs her på Geitmyra.
Read MoreSmak på ordet gahkko. Det er samisk for brød og gahkko er små brød som er stekt i panne. De er laget av rug og hvete og passer like godt til middagen som til turmat.
Read MoreMat laget av reinsdyrkjøtt er selvsagt når samefolket inviterer til fest. Lår eller bog fra reinsdyret egner seg godt til denne retten. Bidos skal stå å koke lenge, så kjøttet blir mørt og smakfullt. Servér med nystekt gahkko og rørte tyttebær.
Read MoreFargerik, frisk, sprø og med mye protein fra bønner og linser. Dette er en vegetariske utgave av kebaben og en favoritt på Geitmyra.
Read MoreNår du lager fiskepinnene selv vet du akkurat hva som er i dem, og du kan bruke den fisken du vil.
Read MoreBygg er en av kornsorter vi dyrker mest av i Norge, faktisk har vi dyrket det siden jernalderen. I jula spiser mange risengrynsgrøt, her kommer en grøtvariant med byggryn. Det smaker kjempe godt.
Read MoreEr du heldig og har litt risgrøt til overs? Prøv disse deilige risgrøtlappene. Superenkelt og kjempegodt, og passer både til frokost, matpakka, lunsj og til kvelds.
Read MorePappa ønsker seg ikke flere ting. Han ønsker seg - og trenger - mer frukt og grønt. Det er mye kjærlighet i god mat! Den beste gaven er en skikkelig deilig søndagsfrokost med fargerike smoothies og noen saftige bananlapper med havregryn! Og tid! Her er alt dere trenger til en god frokost.
Read MoreDet er ingen grunn til å kaste gammel, tørt brød. Nicolai viser hvordan du kan forvandle det til en supergod brødpudding. Både enkelt og gøy å lage med barna.
Read MoreDenne gryten består av råvarer og krydder som ble brukt i middelalderen, og før det også. Her kan vi prøve oss frem med mengden krydder, og lage egne varianter.
Read MoreDenne gløggen kommer fra Tjekkia og har tilfalt Geitmyra via vår tidligere gartner, Jeri. Den varmer godt og er full av gode smaker! Hva med å servere denne når de små spøkelsene ringer på døra?
Read MoreEn strålende måte å bruke opp gresskaret på. Saftige, gode vafler med naturlig sødme. Hva med å lage gresskarvafler med litt saltmat på til middag? En ubetinget suksess!
Read MoreRotgrønnsaker eller rotfrukter er grønnsaker som vokser nede i jorden. I Norden bugner det av rotgrønnsaker på høsten og mange av dem holder seg gjennom hele vinteren hvis de oppbevares og lagres riktig.
Read More